Behandla trä med valnöt

Just nu har vi dessa 6 st stolar inne i verkstan för omklädsel och stoppning av sitsarna. Jättefina stolar men flera av ryggarna var flammiga och slitna i lacken. För att helheten ska bli så bra som möjligt efter att man stoppat och klätt sitsarna så brukar vi vid behov tvätta av och behandla träet på de möbler som kommer in.

På en av stolarna fanns dessa skrapmärken (se bilden under) som inte gick bort helt med baolin (bilden är tagen efter baolinbehandlingen). Då finns det ett bra knep man kan använda! Nämligen valnötter : )
Man tar bort det bruna tunna skalet på valnöten (och såklart innan dess det hårda skalet) och ginder sedan valnöten mot skadan. Oljan i nöten tar sig då in i sprickan och skadan kamofleras. Ett bra tips om du har skrapmärken på möbler. Leta i skafferiet efter valnötter!

Valnöt_1Valnöt_3
Valnöt_2

KommentarerLämna en kommentar Kategori Okategoriserade

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>