New Furniture – Stora Adam

Låt mig presentera denna tjusiga herre, stora Adam! Designad av Kerstin Hörlin-Holmquist 1958 och tillverkad av NK:s möbelverkstad i Nyköping, en del av Paradis-serien.

Fick erbjudandet att köpa den genom Cirkus Loppan som för ett par år sedan kommit över två stycken och skulle själv behålla en till sitt hem. Glad att jag fick ta hand om den andra!

Den har sedan isärmonteringen stått ett tag, ni kanske kan gissa varför utifrån före-bilderna nedan….skicket var inte så bra, så all stoppning fick bytas ut. Efter det var jag tvungen att ladda ett tag innan den färdigställdes. Nu är den till slut fullständig och har fått ny kostym i canvastyg för möbel från Marimekko.

Mimmi Staaf MöbelmakeriMimmi Staaf MöbelmakeriMimmi Staaf MöbelmakeriUnder arbetets gång.. Skicket var inte så bra inuti, torkat skum… Uäsch. Baksidan med vårt jobb.StoraAdam_Före3

StoraAdam_Före

FöreAdamStor_Före2

KommentarerLämna en kommentar Kategori Okategoriserade

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>