Bruno Mathssons stolar

I våras klädde vi om dessa stolar av Bruno Mathsson i verkstaden, men de har inte hunnit komma på kamera förrän nu.
De var dels till butiken men också dels till en inredning i en vindsvåning jag fick uppdraget att inreda inför försäljning där de fick agera i några veckor innan de landade i butiken.

De visade sig vara riktiga rackare att klä om, klurig konstruktion… Men det var det värt för jag tycker modellen är både snygg och himla bekväm. Några år tillbaka tyckte jag faktiskt att stolen kändes lite kontorsaktig, konferenssal lixom..Men sen såg jag stolarna i en fin hemmiljö och började se potentialen.. sen har de sjunkigt in lite och nu gillar jag de skarpt!

Med anledning av både pill med den bärande linneväven i ”innekonstruktionen” och alla pikeringar sedan i tyget följer priset som blev.. Tillsammans med ett av favorittygerna från Kvadrat, Hallingdal 65 200. Tjusigt värre skare va tydligen! : )

O attans jag hade inte sparat någon före-bild! Men de va rödrandiga. Funderade länge på om man skulle göra de i någon riktigt färgstark färg, men när vi räknade på vad priset skulle bli så valde jag lite tråkigt nog att gå lite försiktigare, dels för att de ska se trevliga ut i butiken och matcha in under tiden de står, att man inte klär om de igen i ett nafs och jag verkar fortfarande vara inne i min beigea period.. Himla beiget är det. Men trevligt ändå. Harmoniskt. Magkänslan är det som får styra.

Foto: Joakim Johansson

BrunoMathsson_Mia_blogg

BrunoMathsson_Mia_Blogg kopiaBrunoMathsson_MimmiStaaf

 

KommentarerLämna en kommentar Kategori Okategoriserade

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>