Skonsam städning

Nu när våren har börjat ge små tecken och solen titta fram mer och mer så har något mer också visat sig hemma hos oss… nämligen dammtussarna och smutsiga fönster!

Efter att flera intressanta produkter dykt upp framför näsan så har vi börjat uppdatera städskåpet med både bra verktyg och miljövänliga medel. Logiskt är när man köper ekologiska matprodukter, väljer ekologiska material hemma m.m, att man också rengör sin omgivning med miljövänliga medel!

I butiken har vi samlat ihop favoriterna i städskåpet till en liten städavdelning. Tvätt- och städmedel och rediga verktyg! Listar dem nedan, läs om produkterna du är nyfiken på:

- Gysinge Linoljesåpa: Universalmedel som kan användas till det mesta! Tvätta dina handdukar och lakan, händerna, målarpenslar, rostfria ytor, ugnen, såpskura tvägolvet, lös proppen i avloppet, gnugga stövlarna, tvätta hunden etc etc. Baserad på biologiskt odlad linolja av högsta kvalitet, biologiskt nedbrytbar och hantverksmässigt tillverkad.

- Skurkräm – Fantastisk skurkräm som är helt magisk mot fläckar och ”hård” smuts! När jag skaffade denna fick jag äntligen bort missfärgningar på både diskskydd och vattenkokare, där jag tidigare testat flera olika andra skrubbmedel. Märkt med Bra Miljöval och tillverkad i Sverige av ett klimatneutralt företag. Förpackningen är gjord i grön polyten, en innovativ miljöplast som baseras på minst 85% förnybar råvara, sockerrör.

- Allrent – Ett rengöringsmedel med god doft för allmän städning, bra i tex kök och badrum och  torka av ytor. Brukar även använda i skurvatten för golvet. Märkt med Bra Miljöval och förpackningen är gjord i grön polyten, en innovativ miljöplast som baseras på minst 85% förnybar råvara, sockerrör.

L:a Brukets diskmedel, Refill – En superfavorit sen några år tillbaka (som nu kommit i refill-förpackning!), vi har varvat den hemma med lite billigare diskmedel i perioder, men nu när vi äntligen har installerat en diskmaskin och Yes diskmedel förlorat sin svanenmärkning så blir det bara denna i fortsättningen att diska det som inte går in i maskinen! Ekologiska eteriska oljor av citrongräs och rosmarin ger en liten aromaterapi under diskningen : )  och är snällt mot miljön och huden.

TangentGC Tvättmedel – Tangent GC’s serie med tvättmedel är certifierade med EcoCert. Serien består av Fintvättmedel, Sköljmedel, Sportklädestvättmedel och Fläckborttagning. Medlena är anpassade för dina plagg i mer delikata och ömtåliga material.
Fintvätt och sköljmedel använder vi till våra plagg som sällan men ibland måste tvättas, i ull, silke etc. Innehållet, mycket från växtriket, är skonsamma mot känsliga fibrer och material. Sporttvättmedlet är bra för speciella material som finns i sportkläder, de behåller dess funktionella egenskaper.
Fläckborttagningen är absoluta favoriten och de som tar slut först! Den bästa fläckborttagningen jag testat. Fick bort en svår blodfläck på en vit tunn skjorta som jag råkat tvätta innan jag såg fläcken och som jag gett upp hoppet för…men nu helt puts väck!

Verktyg – Försök undvika plast bland dina verktyg – go for trä och naturliga material även här. Diskborste med utbytbart huvud, svamp, panelborste med fibrer för tex badrum, linnehandduk och skurduk kommer man långt med.

HÄR beställer du samtliga produkter som presenterats!

TIPS: Tänk på att du ofta inte behöver något medel alls i den vardagliga städningen! När du använder medel, var noga med att inte överdosera, och utforska gärna ännu mer naturliga alternativ som tex citron, ättika och bikarbonat!

Städ_mimmistaaf_1Städ_mimmistaaf_3Städ_mimmistaaf_2

KommentarerLämna en kommentar Kategori Okategoriserade

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>