DIY Babygym

I brist på plats och estetiskt nörderi så byggde vi vårt eget babygym till Bruno! Kraven var att det skulle vara snyggt att stå framme, även gå att fälla ihop, och att figurerna smidigt ska kunna bytas ut.

Beskrivning-ish nedan, om du skulle vara sugen på att göra ett själv!MimmiStaaf_DIY_blogg8Vi klurade lite på hur ena benet som sitter innerst ska sitta kvar kring rundstaven. Det fanns lite olika lösningar på världsvida webben och man kan ju ta tex en liten minispik eller nån snygg träkil och spika in, men om man vill köra lite överkurs kan man ju göra ringar i trä och limma fast! He he.. Vi borrade ut ringar i trä från en furuskiva, det var ett pill att få till dem någorlunda jämna, det sista slipade vi till. MimmiStaaf_DIY_blogg7Material:

4 st smala trälister (vi sågade ut ca 4x1cm från ett furuhyllplan som blivit spill)
1 st rundstav
Snöre MimmiStaaf_DIY_blogg6
Vi borrade hål helt igenom på 2 av listerna där rundstaven går igenom, och lite mer än halvvägs på den andra där rundstaven limmas fast. Innan vi fäste allt limmade vi försiktigt kring ringen som sitter som stopp innanför listerna kring rundstaven (se längre ner).

Vi sågade även lite fasade hörn på listerna upptill och sne vinkel på fotdelen, vi testade ut lutningen genom att ställa de upp och testa hur hög och djup vi ville ha ställningen. MimmiStaaf_DIY_blogg4Finslipa alla kanter så de är lite mjukare, ingen risk för spetor eller vassa kanter.MimmiStaaf_DIY_blogg3Limma ihop under press, vi hade en lång tving till hands, så vi använde den!MimmiStaaf_DIY_blogg1På passande höjd, borra två hål och trä i snöret som håller benen på plats. MimmiStaaf_DIY_blogg2Sen till det roligaste! Leta fram allt möjligt kul man kan hänga i gymmet! Vi tog ett tunnare snöre och trädde igenom mjuka grejer med nål och hängde runt rundstaven. Då kan man lätt variera figurer. MimmiStaaf_DIY_blogg5Tadaaaa! Slutresultatet. Lägg mjuk filt/fårpäls/grej under och så barnet på : ) Den blev direkt väldigt populär hos Bruno. Han gillar även att ha musik (speldosan) igång under gymstunden.. o vem gör inte de : )
MimmiStaaf_DIY_blogg9
MimmiStaaf_DIY_blogg10

KommentarerLämna en kommentar Kategori Okategoriserade

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>