End of and era

Det är dags att dundra vidare i livet och lämna en ”era” bakom mig. För 5 år sen flyttade vi in i denna lokalen på Vattenledningsvägen 57 i Midsommarkransen. Det var då en livsmedelsbutik i väldigt dåligt skick. Tur då att vi inte riktigt visste vad vi gav oss in i ; )
Lokalen är på 145 kvm och varje kvadratmeter har nog genomgått någon typ av renovering. Golven var ojämna och fellagda, vi fick regla upp ca 120 kvm och lägga plankgolv som målades, golvlister på det. På lagret revs en stor plastmatta ut och betonggolvet slipades ordentligt och målades. Alla väggar målades, butiksinredning byggdes, WC var rent ut sagt misär, vi rev ut allt, slog upp ett nytt dörr hål, satte igen ett annat och byggde ett pentry. Tre nya väggar byggdes, en glasdubbeldörr renoverades och sattes in, tak i lagret byggdes, el drogs om och sågs över, fiber drogs upp från källaren, grovkök byggdes upp på lagret.. Ja jäklar vilken resa. Hela familjen slet dag, kväll och ibland natt i 3 månader, och sedan fortsatte finliret länge framöver.

Sen butiken öppnade har jag försökt kanalisera det som finns i min hjärna estetiskt och idémässigt till en verklighet, kurera, renovera och experimentera mig fram och utvecklats genom att testa mig fram. Det roligaste projektet hittills i livet. 5 år av lyxen att få vara kreativ, ha en egen palett, styra själv och genomföra massor av drömmar och idéer. Det hade dock aldrig blivit samma sak eller varit möjligt utan mina närmaste och jag är oändligt tacksam för att vill vara delaktiga i min resa och upptåg, och står ut med mig.. ja såhär långt alla fall ; ) 

Sen vår son Bruno kom för 1,5 år sen har det varit tufft och lite väl utmanande att både ha det nya stora ansvaret som förälder, och samtidigt hålla tyglarna i annat stort ansvar, den rullande bollen, företaget, med personal, fysisk butik, webbutik, tapetserarverkstad och hyresgäster. Ta stylinguppdrag vid sidan om och samtidigt utveckla verksamheten, presentera nyheter, ja allt vad det innebär att driva allt detta helt enkelt. Den bollen har lixom rullat lite med mig i, som en snöboll som dundrar fram, ett tag, och i somras började jag inse att det var dags att tänka om. Nuvarande form av verksamhet har börjat sluka mer än det ger. Tid, energi. Det nya livet har nya förutsättningar, nytt fokus och kräver därför förändring.
Jag drivs också av att starta upp saker, genomföra idéer och anta utmaningar. ”Förvaltning” är är inte min största drivkraft, så på något sätt var det dags att gå vidare i den aspekten också…
Ovanpå detta är det ärligt talat också tufft att driva independent butik just nu (stora kedjor också om man ser till resultat hos många av våra stora aktörer). Summa sumarrum, dags att gå vidare, använda all den erfarenhet som dessa år gett och skapa nya äventyr.

Vi och jag har fullt av minnen och erfarenheter med oss och det känns rätt att rent fysiskt också flytta vidare för att få ny energi. Nu ska därför lokalen överlåtas och rymma en annan resa, någon annans drömmar. Jag får se vart jag landar helt i och mer om planerna för nya äventyren senare. Nu ska jag avsluta pågående projekt och sen se om jag har tålamod att landa lite i livet. Vad nu det betyder : ) Ta det lite lugnt ett slag. Innan nästa växel hoppar i.

En annons med all praktisk information för intressenter kommer upp via blocket under helgen, bilderna här nedan. Såklart tagna av bästa kompanjonen och livskamraten Joakim Johansson aka Jockeono

Butiken:181103__MimmiStaaf___w_4_e_blogg
181103__MimmiStaaf___w_5_e_blogg181103__MimmiStaaf___w_1_e_blogg181103__MimmiStaaf___w_6_e_blogg181103__MimmiStaaf___w_7_e_blogg181103__MimmiStaaf___w_9_e_blogg181103__MimmiStaaf___w_10_e_blogg181103__MimmiStaaf___w_11_e_blogg181103__MimmiStaaf___w_2_e_blogg181103__MimmiStaaf___w_12_e_blogg181103__MimmiStaaf___w_8_e_blogg Verkstad/Studio:

181103__MimmiStaaf___w_3_e_blogg181103__MimmiStaaf___w_19_e_blogg181103__MimmiStaaf___w_20_e_blogg181103__MimmiStaaf___w_18_e_bloggKontor/Bakutrymme bakom kassadisken:181103__MimmiStaaf___w_13_e_blogg181103__MimmiStaaf___w_14_e_blogg

WC/Pentry:181103__MimmiStaaf___w_15_e_blogg181103__MimmiStaaf___w_16_e_blogg181103__MimmiStaaf___w_17_e_blogg

Lager:181103__MimmiStaaf___w_21_e_blogg181103__MimmiStaaf___w_22_e_blogg181103__MimmiStaaf___w_23_e_blogg181103__MimmiStaaf___w_24_e_blogg

 

KommentarerLämna en kommentar Kategori Okategoriserade

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>