Aiayu

Det händer mycket nu på den danska inredningsmarknaden, företag som Hay, Muuto och Ferm Living växer snabbt och snygg design flödar. Ett danskt företag jag varit nyfiken på ett tag är Aiayu. Har i ärlighetens namn velat men tvekat att ta in dem i butiken för att priserna är höga, men efter djupare dykning och information har jag övertygelse, förståelse och viljan att betala priset. På hemsidan redovisar dem sin ”value chain”  , mellan ullen på fåren i bolivia till kundens hand har de planerat för minimal miljöpåverkan och maximal kvalitét. För medveten konsumtion är det privat för mig värt att priortiera mina inköp och hellre köpa mindre och bra än mycket och sämre, och jag hoppas kunder med samma uppfattning finner min butik där större delen av sortimentet består av varumärken med shysst produktion.

När miljöförstöringsångest och frustrerande viljan att göra något kommer behöver inte enda lösningen vara att flytta ut på landet, sluta konsumera och skapa sitt eget kretslopp (som min hjärna vrålar), man kan också påverka genom medveten konsumtion, och i mitt fall, försöker jag mitt bästa att vara en medveten butiks och sortimensgivare.

Angående Aiayu kommer deras fantastiska vårkollektion m kuddar (som jag ännu inte hittat fina bilder på), in i butiken framöver, så ha tålamod. Och jag hoppas att dessa uuuurfina lakan kommer i svensk standardstorlek snart, för de kommer de beställas på dagen.

Tills dess kan jag tipsa om att ett annat företag med GRYM produceringsplanering HowAreYou nu finns med sina kuddar i butiken. Kom förbi o kika : ) O mer om dem kommer berättas framöver.

Oj vilken roman det blev, nu måste jag återgå till renovering!!

Sleep_Sea_look
aiayu
Aiayu_sleep_colours_20130613_04.27.59Sleep_Ash_look
raul_jungle_look_x

KommentarerLämna en kommentar Kategori Okategoriserade

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>