Renoverad sittpuff


Omgjord sittpuff! Denna sittpuff, tidigare från HAY, kom en snäll kund förbi med som tänkte göra sig av med den. Inte så avancerad konstruktion egentligen att snickra ihop själv men det visade sig vara nosagfjädrar i sitsen så det kändes tilltalande att ta till vara på den!

Har länge velat göra något i Febriks tyg Stitch men det är väldigt tjockt (ca 1cm tjockt med stoppning i) vilket gör det lite begränsat vad man kan klä det med för lite finess, men detta tänkte jag passade bra, enkel och rak form. Tyget är också tvättbart 40 grader, så passade på att ta ett riktigt vågat färgval.. ur nedsmutsningssynpunkt ; ) Tyget är fäst med kardborre undertill och kan tas av och tvättas varsamt.

Puffen hade små svartmålade fötter i trä, jag började måla dessa men det gick åt skogen och blev jättefult (lite dåligt tålamod då jag gjorde sista rycket med fötterna när jag hade gått 1 vecka över tiden med bebis i magen). Jocke min sambo som också är engagerad i butiken, hjälpte då till att tillverka nya fötter i furu istället. Det blev riktigt fint och avslutades med vitlasyr för att gå ton i ton med klädseln. (Sen var lilla Bruno redo att komma ut)

Nedan syns före- och efterbild!

Foto: Joakim Johansson

Efter:MimmiStaaf_Sittpuff_BloggMimmiStaaf_Sittpuff_Fötter_Blogg

Före:
Sittpuff_Före_Blogg

 

 

KommentarerLämna en kommentar Kategori Okategoriserade

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>