PrettyHackathon 2017


För två veckor sen fick jag äran att medverka i PrettyHackathon i samarbete med Pretty Pegs och Myrorna på Mall of Scandinavia. I folkvimlet hade de byggt upp en verkstadsspot för 12 peppade kreatörer. Genom myrorna hade de skramlat fram ett gäng begagnade ikeastommar av olika slag och vi hade gjort varsin plan om hur vi skulle förändra dessa till nya skapelser och ge dem fortsatt, roligare liv.

Jag fick EKET, ett litet skåp med dörr. Men hjälp av tyg från bästa Camilla på Littlephant, deras nyhet, kommande tyg ”Tiger Island” och Pretty Pegs nya ben, var planen att göra en modern version av ”sypall”. En förvaringmöbel som man även kan använda som tex fotpall.

Materialet jag använde utöver skåpet var en platta skumstoppning, ”pyttipanna” i tapetserarmun, fiberfillvadd, häftpistol och lite tråd till handsömnad. På bilderna nedan ser ni lite under processen och en glad jag i högsta hugg, bjuder på den!! ; )

Längst ner ser ni de övriga deltagarnas möbler samlade, så inspirerad efter en superkul dag! Tack PrettyPegs och Myrorna för att ni anordnat så fint och uppmanar till återbruk. Möblerna kommer nu att auktioneras ut på Prettypegs hemsida och pengarna går till välgörenhet mot människohandel.

Övriga deltagare var: @nordic_remake, @vintagefabriken, @mrsmighetto, @asplundklingstedtinterior, @pernillasinterior, @baravickan, @ellinor_halling_design, @elinochalva @alvafierro

Ikea_Eket_Prettypegs_Myrorna_MimmiStaaf8Ikea_Eket_Remake_MimmiStaafIkea_Eket_Prettypegs_Myrorna_MimmiStaaf5Ikea_Eket_Prettypegs_Myrorna_MimmiStaaf4Ikea_Eket_Prettypegs_Myrorna_MimmiStaaf3Ikea_Eket_Prettypegs_Myrorna_MimmiStaaf19Ikea_Eket_Prettypegs_Myrorna_MimmiStaaf2Ikea_Eket_Prettypegs_Myrorna_MimmiStaaf1Arkivbild@jockeono

KommentarerLämna en kommentar Kategori Okategoriserade

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>