Saana ja Olli – Päivin ja öin

Jag fick förmånen att fånga några delar av SaanajaOlli’s hampakollektion ”Day and night” eller på finska ”Päivin ja öin”. En underbar quiltad kollektion med kläder och väskor i hampa, producerad i Finland med 100% europeisk hampa och 100% finsk återvunnen polyester.
Kappa, Weekendbag och laptopbag är mina utvalda favoriter.

Jag och Joakim åkte ut till Ytterjärna i snöyran och fotade lite bilder i den fantastiska omgivningen i och kring anstropofiska Kulturhuset. Vi tyckte att deras filosofi knöt samman med Saana ja olli’s val av hampatextil och ursprung i sitt företag att de saknade hållbart producerade textilprodukter.
Hampa är ett väldigt bra material ur miljö och klimatsynpunkt, det kräver inga syntetiska gödningsmedel eller herbicider, är flexibelt och tolerant i sin odlingsmiljö, de ger generösa grödor av hållbara fibrer. Bearbetat liknar sedan hampan gammaldags tåligt linne, vilket också gör det slitstarkt och långsiktigt, och passar bra till kläder och väskor som här skapats.

Det var främst materialet och designen som tilltalade mig men också den inhemska produktionen vilket Sanna & Olli inte kompromissar med. Bra villkor, trygga förhållanden i det egna landet och kontrollerade närproducerade material.
Det är sånna produkter jag vill investera i nu när medvetna mycket selektiva val gällande konsumtion måste tas, och när kriterierna ovan sammanfaller som här, så blir man ju bara salig.

#obs – reklam, samarbetet med Saana ja Olli är sponsrat med produkterna som visas.

210125__SaanaJaOlli__003_blogg210125__SaanaJaOlli__002_blogg210125__SaanaJaOlli__004_blogg210125__SaanaJaOlli__005_blogg210125__SaanaJaOlli__009_blogg210125__SaanaJaOlli__008_blogg210125__SaanaJaOlli__010_blogg210125__SaanaJaOlli__007_blogg210125__SaanaJaOlli__001_blogg210125__SaanaJaOlli__006_blogg

 

Kommentarer2 Kommentarer Kategori Okategoriserade

2 Kommentarer

  1. Hej! Jag är väldigt sugen på att köpa kappan. Men jag undrar lite hur varm den är? Är det en vinterjacka eller mer en höstjacka? Vill köpa en varm vinterjacka jag kan ha i många många år.

    mvh Amina

    • Hej, Ledsen för sent svar! Nja inte riktigt en vinterjacka tyvärr. Jag har använt den nu när det varit minusgrader, med tjock kofta under när jag typ åkt och handlat eller sådär, men den är inte riktigt funktionell för vinter då man bara knyter snöret runt för att stänga. Mer höst/vårjacka! Hoppas du hittar någon bra :) /M

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>