Bruno Mathsson Maria Flap

Min bästa investering på länge är detta nedan Bruno Mathsson bord Maria Flap i masurbjörk. Min farmor har under hela min liv haft ett sådant fast bredare variant i hemma. När vi för första gången i somras besökte Bruno Mathssons hem som nu är museum i Värnamo i somras insåg vi att bordet fortfarande finns i produktion och det blev där drömbordet för både mig och min sambo Joakim.

Dock såg vi det framför oss till ett större boende i framtiden och en hel del sparande eftersom att det i nyproduktion kostar en hel del. Men det satte sig verkligen på hjärnhinnan hos mig och jag blev väldigt glad när jag sedan såg ett till salu i slutet av sommaren hos Dusty Deco !!! (dessutom till 1/3 av nypris! Varför hade vi inte tänkt på second hand tidigare..dumskallar!) : ).

Jag intalade mig då att det är det perfekta bordet även till vår 2-rummare då det går att fälla ner till ynka 23 cm och fällas ut till 280 cm. Då kan vi ju börja bjuda hem folk på middag!! Och få ett bra arbetsbord vid behov. Ahhhh!!! Så efter några månaders is i magen, sparande och säljande saker på blocket sammanslaget med min födelsedag så blev det vårt! Så glad för det. Så glad man kan vara för en möbel, hos en passionerad inredningstokig = mycket glad ; )

Till min sambos födelsedag i helgen blev det tillskott till bordet, två fällstolar med rottingsits från Bodil Vintage. Som en smäck!

folding-ani
BrunoMathsson_MariaFlap2

BrunoMathsson_MariaFlap4
BrunoMathsson_MariaFlap3

BrunoMathsson_MariaFlap1

Stolar_Bodilvintage

Kommentarer6 Kommentarer Kategori Okategoriserade

6 Kommentarer

 1. Bordet är fantastiskt! Jag har hittat ett begagnat Maria Flap-bord jag med, som en privatperson säljer. Jag blir bara såå osäker på priset. Vad fick du ge för ditt bord (även om det inte går att jämföra helt mtp att skicket kan variera förstås)? Finns det piratkopior man ska se upp med? Tack för en fin blogg! Hälsningar C

 2. Hej!

  Jag har ett Bruno Mattsson Maria Flapp bord. Bordet är väl använt och solkigt. Jag skulle vilja slipa på det men faneret ligger precis under ytan. Finns det något annat sätt att fräscha till den? Jag är villig att bekosta en en rekond. för bordet. Gör du sånt? Eller har du tips på hur jag kan göra det på egen hand?
  Hälsningar,
  Maria

  • Hej,
   Vi gör tyvärr inte träjobb, endast tapetsering, men jag skulle vända mig till en möbelrestaurerare eftersom det är ganska tunn fanér, det kan vara knepigt att ge sig på det själv, man slipar lätt igenom.
   Ibland kan man också mista smuts för slitning, köp en ”fläcksuddar”-svamp, finns bl.a på claes ohlson och se om du får bort en del fläckar som eventuellt är smuts innan du söker dig vidare. Det gjorde susen på vårt bord!
   Allt gott/Mimmi

 3. Hej! Döläckert bord, vi har bestämt oss för att hitta ett också. Men vilka stolar passar bäst till? Där har vi inte riktigt landat ännu. De där fällstolarna som ni har är otroligt snygga, men vilket märke är dom av? // Per

  • hej Per, jeg sælger dette bird netop nu. Er du interesseret i at købe det?
   Hilsen fra København
   Mette

  • Hej,
   Å det är jag, men min plånbok är inte lika intresserad.. Tack för att du frågade! Det är underbart.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>