Aiayu!

Glad att äntligen slagit slag i saken och tagit in ett lite större sortiment av danska Aiayu’s produkter i butiken! Allt från råmaterial och transporter är planerat och optimerat för djur, människor och natur och i de mjukaste skönaste naturmaterial som lamaull och ekologisk bomull.

När ett företags produktion är så genomtänkt och planerad, från vattenåtervinning, villkor för människorna som jobbar med produktionen, ekologisk bomull, förpackning och transporter, är min förhoppning och egen filosofi att tänka ett steg längre än att reagera på prislappen och vända på klacken.
Genom att konsumera hållbart, genomtänkt och utvalt kan vi vända våra ohållbara konsumtionsvanor och samhällskultur kring konsumtion till något bättre. Genom att planera inköp och göra färre men mer genomtänka val, sätter jag mer värde till mina ägodelar och uppskattar mina inköp mer långsiktigt. Istället för att stilla ett i stunden uppblossande konstumtionsbehov (grundat på ett beroende i en materialistisk samhällskultur) är min ambition att bara ta in saker i mitt hem som jag vill bevara och ta med mig genom livet. I bästa fall gynnar man också en bra produktion <3

Det kan verka motsägelsefullt att uppmana till detta och driva en butik, hur går det ihop? Jag har fått frågan om varför jag valt att hålla på med något så ”ytligt som inredning. Har funderat på det mycket, frågan gjorde mig osäker därför att jag aldrig sett inredning som något ytligt. Alla vi människor påverkas och får våra sinnen stimulerade i olika grad av olika saker, vilken mat man äter, vilka människor man har omkring sig osv osv. Jag brinner för miljö. På olika sätt, naturen och vårt jordklot och hur vi påverkar miljön. Men också inomhusmiljö, den miljö vi vistas i och framför allt hemmiljö. Jag är fascinerad över hemmet. Vi är individer som alla eftersträvar att ha ett hem där vi vill trivas och där vi kan gro. Trivsel, trygghet och harmoni gör att vi kan bli våra bästa jag och det är väl det livet handlar om…. : )

Aiayu_posterSkärmavbild 2015-09-14 kl. 23.51.43 (kopia)Skärmavbild 2015-09-14 kl. 23.51.29 (kopia)shellSkärmavbild 2015-09-14 kl. 23.47.52 (kopia) (kopia)Charlie_rosette_air

KommentarerLämna en kommentar Kategori Okategoriserade

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>