Carina Seth Andersson

Carina Seth Andersson, vilken cool kvinna. Se bara bilden nedan, vem vill inte jobba i en sån overall? Det vill i alla fall jag!

Sent i vintras släpptes hennes vårkollektion för Marimekko, en jättefin kollektion med textil och vaser. Jag föll speciellt för vaserna och har sedan tidigare beundrat just hennes vaser, de är oerhört vackra och följer ett speciellt formspråk.
Det tycks många hålla med om – tex hennes vas Dagg på Svenskt tenn måste vara en riktig storsäljare.. en klassiker? Ändå ser man sig inte mätt på den! Eller annat!

I Carinas ateljé i Gustavsberg är det lika härligt, alla vackra verk står uppradade som en drömfabrik. Om du vill titta in så är det öppet hus I Gustavsbergs ateljéer nu på lördag den 23 april.

I alla fall… I samband med Marimekkokollektionen som vi tagit in i butiken tyckte jag att det var ett bra tillfälle att samla några fler alster av henne, till exempel favoriten vasen Pallo. Därför åkte jag ner till Skrufs glasbruk, det glasbruk som producerar Carinas vaser i Smålands skogar och som 10 år tillbaka drivs av familjen Elm.
Både Skrufs och glasbruket visade sig ligga precis utanför Växjö där en stol del av min släkt finns (! hur kan de undanhållit detta?!) och att få se hantverkarna blåsa glaset och få plocka ihop sin order direkt i Fabriken hos trevliga familjen Elm gjorde att känslan av att presentera produkterna känns ännu mer fantastisk.

( Bonus! Dessutom hade jag lyckan att besöka fabriken under 10 års jublieumet av en slump och råkade då på specialpris på 2hands sortering av Pallo, vilket gör att vi har några vaser med tusen kronors rabatt på orginalpris. De’ru! Kom och haffa en!)

CarinaSethAndersson_7CarinaSethAndersson_5
CarinaSethAndersson_2
CarinaSethAndersson_3
CarinaSethAndersson_4CarinaSethAndersson_6Marimekko

KommentarerLämna en kommentar Kategori Okategoriserade

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>