Modernt broderi

Traditionella hantverk i modern formgivning är något som berör två passioner hos mig o går rakt in i hjärtat. Tänker ofta på vilken kvinnokraft och kunskap som finns och blir imponerad över olika hantverk jag stöter på, men ofta är det mer berörande med tekniken än själva formgivningen eller ”stilen”. Därför blir jag så himla peppad när detta dyker upp som en modern kombination.

Fine Little Day är alltid en pionjär på området, beundrar deras ihärdiga och långsiktiga kärlek för att göra just sånna här samarbeten med konstnärer och hantverkare. Och nu har även ett så vackert samarbete från Hay precis kommit. Båda dessa berör broderi, på flera håll några år tillbaka har det gjorts liknande försök med broderi på olika typer av produkter, men dessa nedan tycker jag verkligen har lyckats 100%. Njut! Så himla vackert och precis lagom avskalat för min personliga smak.

Bilder:
Fine little day – Design av Elisabeth Dunker & Emilia Ilke 
Hay – Från samarbete med Loji Höskuldsson

swimmers_cushioncushioncover_sailwithme_1manet1-1463x1920cushioncover_sailwithme_5swimmers2-1

hay_loji_blomsterstof-symaskine_910x1100loji-hoskuldsson_an-attempt-to-refine-the-backyard_portrait-working_910x1100hay_loj_klemmer_910x1100hay_loji-7_910x1100ff-1220825_hay_chart_113_2loji-hoskuldsson_an-attempt-to-refine-the-backyard_haand-naal_1390x1100

 

KommentarerLämna en kommentar Kategori Okategoriserade

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>