Babyliv

Hemma med lilla Bruno 2,5 månader gör att mycket fokus just nu är på bebislivet..därför också babyinredning!

Vi bor i en 2 rummare och klurat en del runt hur vi ska lösa bebisfieringen av vår tillvaro rent materiellt utan att bli dränkta i bebistillbehör. Först och främst har vi försökt vara återhållssamma med tillbehören och har inställningen att se o införskaffa saker allt eftersom vi lär oss hur Bruno fungerar och vad han har för behov. Sen känns det ändå som att vi införskaffat 1000 ”bas”grejer ändå.. det blir ju en del med vagn, babysitter, bärsele o sådär..Blogg_MimmiStaaf_barnrum5Just nu när han är så liten så är det mest sovrummet som vi anpassat för lillens behov. Till höger om sängen började vi med att bygga om 2 ivarskåp från ikea och målade de i ekologisk aurofärg i kulören Creme. Vi halverade det ena och satte nya skåpsluckor och ”bänkskiva” uppepå. I skåpet förvaras hans kläder, lakan och lite leksaker. Trälådorna i skåpet rymmer sockor, mössor o småsaker. Uppepå kan man sätta diverse finsaker för mamman o pappan ; )Blogg_MimmiStaaf_barnrum3Blogg_MimmiStaaf_barnrum4Vid delen av rummet som är vid fotänden av sängen ryms hans säng och skötbord. Sängen har han sovit i en gång dagtid.. så den fungerar just nu mest som avlastningsplats för överkast eller kläder, ha ha. Men kanske kommer han sova där mer framöver? Just nu vill vi bara ha honom nära..

På väggen sitter en rad med knopplister, där hänger en del av hans saker, nätkassar för förvaring, och våra mjukiskläder som vi numera lever i… <3 Obs, det brukar inte vara så rensat som på bilden he he ; )Blogg_MimmiStaaf_barnrum7Brunos farmor virkade 4 fantastiska alpackor som vi gjorde en mobil av, nu tycker han det är väldigt intressant att kolla in dem och diggar blöjbytena.Blogg_MimmIStaaf_barnrum6Lite till höger så står skötbordet. Det var roligt att planera och jag förhörde mina nära vad som var bra att ha nära, tvättlappar.. mhhmm.. tvättkorg.. mhm.. osv. Tog mått och letade efter korgar och lådor på alla håll för att optimera förvaringsbehoven, tiden gick ju så långsamt innan han kom ut så fritid fanns att fördriva! Det bästa är att i trälådorna går preciiis två blöjpaket i en låda, älskar när saker passar som en smäck!! På väggen satte vi en liten hylla där en liten vattenkopp står där vi doppar tvättlapparna eftersom vi inte har tillgång till rinnande vatten i anslutningen till skötstationen. Perfa.Blogg_MimmiStaaf_barnrum8I säng- och byteshörnet la vi en matta vilket gör känslan till ett litet rum i rummet. Mycket nöjda med babyfieringen än så länge!Blogg_MimmiStaaf_barnrum2 Gissar att vi fortfarande är naiva när de gäller vårt hem och när Bruno börjar krypa, gå, lattja och röja runt, men vi får ta uppvaknandet när de kommer och anpassa allt eftersom : )

Planen närmast är korgar till vardagsrummet där leksaker kan förvaras och lätt röjas fram och undan. Men ingen brådska… nu ska vi njuta av sommaren och lilla Bruno! Blogg_Mimmistaaf_barnrum1

Kommentarer2 Kommentarer Kategori Okategoriserade

2 Kommentarer

  1. Så tjusigt det ser ut, och så mysigt med liten bebis! Varifrån kommer trälådorna? :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>